sunnuntai 10. elokuuta 2014

Kesäkurpitsaveneet




Heippa Muruset! 

Halusin tulla jakamaan teille ihan super herkullisen sunnuntairuuan ohjeen jonka itse kyllä valmistin jo aiemmin tällä viikolla. Suosittelen lämpimästi kokeilemaan nyt kun kesäkurpitsojenkin sesonki on vielä parhaimmillaan! Alkuperäinen ohje löytyy Yhteishyvän ruokaliitteestä, mutta omaani tein hieman muutamia muutoksia, of course :)

Kesäkurpitsaveneet

2-4 annosta

2 kesäkurpitsaa
ripaus suolaa

täyte:
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
paistamiseen oliiviöljyä
400g jauhelihaa
4rkl tomaattisosetta
100g (puolikas purkki) valion paprika-chilituorejuustoa
1,5dl juustoraastetta

Halkaise kesäkurpitsat ja kaiverra niistä "pehmeä" sisus pois, itselläni oli ainakin tuota pehmeää osaa niin vähän että kaiversin ihan reippaasti lusikalla suurimman osan sisuksista pois. Ripottele leikkuupinnoille hieman suolaa.
Hienonna sisukset pienemmiksi paloiksi. Kuori ja pilko sipulit, ruskista jauhelihan kanssa öljyssä pannulla. Lisää jauhelihan joukkoon tomaattisose, tuorejuusto, kesäkurpistojen sisukset sekä juustoraaste. Täytä kesäkurpitsat seoksella ja kypsennä 225 asteisen uunin keskitasolla n.15min.
Kurpitsojen kuuluu jäädä kivan rapsakoiksi, ei kypsyä lössöiksi asti!

Nauti tuoreen salaatin kera! :)

Mari




3 kommenttia:

  1. Heips! Samaa ruokaa syötiin meilläkin eilen, täytetyt kesäkurpitsat on jokakesäisiä lemppareitani, nam!

    VastaaPoista
  2. Hei kiitos ohjeesta! Mun on ollut tarkoitus kokeilla näitä jo pitkään kun niin moni on kehunut, joten ehkä nyt saan viimein kokeiltua kun tässä on valmiina ihanan kuuloinen ohjekin! :)

    VastaaPoista
  3. Voi, kun näyttää herkulta! Itse tykkään tosi paljon kesäkurpitsasta, mutta muu perhe ei ole oikein sen ystävä. Jospa tällaisessa venemuodossa maistuisivat lapsillekin. Mieheen ei taida kyllä sekään konsti tehota :D

    VastaaPoista

Kaunis kiitos kommentistasi!