maanantai 9. maaliskuuta 2015

Vauvan sekä taaperon kirjoneulevillasukat ♥ OHJE



 Toiveestanne kirjoitan tänne nyt lyhen ja ytimekkään ohjeistuksen näihin äitini suunnittelemiin vauvan kirjoneulesukkiin sekä taaperon sukkiin jotka ovat minun muunnelma edellisistä :)

Molempiin sukkiin kannattaa varata 2 kerää pääväriä + 1 valkoista. Yhteensä lankaa kuluu n.60g vauvan ja n.90g taaperon sukkiin.
Puikot: nro 3
Koko: vauva (0-1v.) / taapero (2-3v.)

Luo puikoille 40 / 44s ja neulo 2oikein 2nurin joustinneuletta 4 / 5cm. Neulo 1 / 6 kerrosta oikein ja aloita Mallineule 1. Mallineuleen jälkeen neulo vauvan sukissa yksi kerros oikein päävärillä ja kavenna samalla tasaisin välein joka puikolla 2s = 32s. Jatka näillä 1oikein 1nurin joustinta n.3cm.
Taaperon sukissa neulo mallineuleen jälkeen oikein kaventaen joka 3 kerros ensimmäisen puikon alussa ylivetokavennus ja neljännen puikon lopussa 2o yhteen yhteensä 4 kertaa jonka jälkeen työssä on 36s. Jatka oikein neulomista ilman kavennuksia vielä n.4cm.

Neulo molempiin sukkiin vahvennettu kantapää johon löytyy ohje mm. täältä. Kantapään jälkeen tee kiilakavennukset joka kerroksella kunnes työssä on jäljellä 32 / 34s (taaperon sukissa päällä puikoilla on 8s ja alla 9s.)
Neulo kavennusten jälkeen n.5 / 7cm sileää neuletta, halutessasi neulo jalkaosan keskelle vielä Mallineule 2. mukaan kirjoneuletta ja aloita kärkikavennukset sukan sivuilla (taaperon sukissa aloita kavennukset puikoilta joissa on 9s!) kunnes joka puikolla on jäljellä 2s. Katkaise lanka ja vedä se kaikkien jäljellä olevien silmukoiden läpi, kiristä ja päättele huolellisesti. 
Viimeistele sukat höyryttämällä ne harson läpi.




Toivottavasti ohjeesta on teille iloa ja mikäli tällä ohjeella sukkia toteutat, olisin mielissäni jos siitä tämän postauksen kommenttiboksiin laitat viestiä ja mahdollista linkkiä niin pääsen myös teidän toteutuksia ihastelemaan! :)

42 kommenttia:

  1. Suurkiitos ohjeesta, taidankin aloittaa heti tänään :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Mari ohjeesta! <3
      Minun kirjoneuleharjoitelmat löytyvät täältä: http://prinsessajuttu.blogspot.fi/2015/03/taaperon-villasukat.html

      Poista
  2. Edelleen niin superkauniita nämä sinun sukkasi, käyn välillä ihailemassa :)

    VastaaPoista
  3. Nämä on kyllä niin ihanat, että menee to do listille odotteleen sopivaa väliä! Saaja tai kaksikin voisi olla myös harkinnassa. Kiitos inspiraatiosta!

    VastaaPoista
  4. Ihania pikkusukkia,tykkään ihan kympillä! Viikonloppuja!

    VastaaPoista
  5. Ihania sukkia! Itsellä tai lähipiirissä ei tällaista taitoa ole. Teetkö sukkia myyntiin? Ostaisin mielelläni:) t. Hanna

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kivasta kommentistasi!

      Teen sukkia kyllä myyntiinkin, mutta paljon teen myös tilauksesta väri ja koko toiveiden mukaisesti. Voit laittaa sähköpostia asiaan liittyen osoitteeseen mary.takkinen@hotmail.com 😉

      Poista
  6. Ihanaa tätä ohjetta oon kaivannut :) Kiitos, kiitos, kiitos! Nyt vasta huomasin, kun selailin blogiasi. Kevät onkin humpsahtanut niin nopsasti ohi, että blogienkin selailu jäänyt vähemmälle, mutta ihanaa, että nyt löytyi tämä ihana ohje <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No mahtavaa, että ohje tule käyttöön! Ihanaa kesää sinulle ! :)

      Poista
  7. Kiitos ohjeesta! Omat versioni löytyvät täältä:
    https://villasukkatehdas.wordpress.com/2015/05/16/lasten-kirjoneulesukat/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ihanat sukat olit neulonut! Kävin kurkistamassa blogiasi, mutta en valitettavasti onnistunut jättämään sinne kommenttia, sillä wordpressin mukaan minun spostilla olisi pitänyt kirjautua sisään kommentin jättämiseksi (ja minullahan ei tuollaisista tunnuksista ole muistikuvaa :D) joten vastaan tänne. Kiitos vielä linkityksestä ja mukavaa kesää sinulle! :)

      Poista
  8. Haluaisin tehdä tälläiset sukat 6-vuotiaalle kummitytölleni ja mietinkin silmukkamääriä. Tuleekohan sukista sopivat, jos lisää 16 silmukkaa? osaatko arvioida kuinka pitkä varresta pitäisi tehdä? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa!

      Jos teet sukista pitkävartiset (kuitenkin alle polven jäävät) aloittaisin 48s eli 12s/puikko jos teet esimerkiksi ohjeessa mainituilla langoilla ja 3mm puikoilla, mutta toki käsialakin vaikuttaa kokoon. ja varrestahan voi hyvin tehdä sen mittaisen kuin itse haluaa. Voit hyvin noudattaa ohjetta kavennuksiin asti ja niiden jälkeen neuloa haluamasi pituuden verran ennen kuin aloitat kantapään :) kysy ihmeessä jos joku jäi vielä epäselväksi, tsemppiä neulomiseen!😊

      Poista
  9. Hei. Täällä valmistuu juuri elämäni ensimmäiset kirjoneulekuviot.
    Ajattelin kokeilla, pienelle tytölle, neuloa sukat, kun löysin ohjeesi
    ...nyt on toinen sukka tehty ja nätti tuli. Oikein yllätin itseni.
    Kiitos paljon sinulle ohjeesta ��
    Ps. Luulenpa, että myös pikkuisen äiti saa samalla ohjeella tehdyt sukat pukinkonttiin....



    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa Pirjo,

      onpa kiva kuulla, että olet innostunut sukkia neulomaan ohjeellani, mahtavaa!
      Tuota ohjetta on kyllä helppo muokata aikuisenkin jalkaan sopivaksi kun kuvio on vain 4s jaollinen :) Tsemppiä kovasti neulomiseen ja ihanaa syksyä! :)

      Poista
  10. Heippa!

    Nämä sukat on valtavan ihanat! Ja lämpimät! Tein sukat pienemmällä koolla kymmenkuiselle tyttärellemme. Varmaan tulee tehtyä myöhemmin toiset taaperokoossa. Kiitoksia ohjeesta!

    VastaaPoista
  11. http://inspiraationvietavana.blogspot.fi/2015/11/kirjoneulesukat-1-vuotiaalle.html

    Kiitos ihanasta ohjeesta, nämä menivät tätikän kullanmurulle <3 Ihanan helppo, kaunis ja yksinkertainen ohje! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos ja ollos hyvä vain, oikein hienot sukat olit saanut aikaiseksi !<3

      Poista
  12. Ihanat sukat kaikissa väreissä. Taidanpa minäkin neuloa pukinkonttiin pienokaisille samanlaiset.Kiitos ohjeesta =) T:Heidi

    VastaaPoista
  13. Nämä on ihan huiput! Kiitos ohjeesta, olen seuraillut blogiasi pitkään ja saanut monta ideaa toteutukseen, ne pystyn tosin julkaisemaan vasta joulun jälkeen blogissa :) Täällä kuitenkin minun versio sukista: http://untuvanpehmeaa.blogspot.fi/2015/11/vauvan-sukkia-ja-babymobile.html?m=1 :)

    VastaaPoista
  14. Moi! Suurkiitos kivasta ohjeesta! Minun toteutukseni näistä sukista löytyvät osoitteesta
    http://katarimaria.blogspot.fi/2015/12/pienia-sukkia-pukinkonttiin.html

    VastaaPoista
  15. Aivan ihanat sukat! Nämä menevät ehdottomasti kokeiluun, kunhan selviän neljästä muusta työstä jotka ovat nyt puikoilla. :D Onneksi joulu on pian täällä ja samoin joululoma! ;)

    VastaaPoista
  16. Kiitos ihanasta ohjeesta! Puikoilla nämä kokoajan :)
    Nuorena toivoisin kuitenkin jatkossa lasten ohjeissa etenkin että myös kantapää olisi mitoitettu valmiiksi. Tämä on aika ongelmakohta ainakin itselle. Kiitos ja kaikkea hyvää sinulle! :)

    VastaaPoista
  17. Kiitos ihanasta ohjeesta! Omani täällä: http://eriparivillasukka.blogspot.fi/2016/02/kuinka-hampaita-irrotetaan.html

    VastaaPoista
  18. Sain eilen valmiiksi ohjeellasi tehdyt yli polven sukat ja nämä söpöt taaperosukat piti laittaa puikoille tulemaan kummityttöä varten :) Tuskastelinkin sinulle jo Instassa noita taaperosukkien kantakavennuksia, kun olin vähän hukassa. Ohjeen mukaan taaperosukille luodaan 44 silmukkaa puikoille ja kavennetetaan ennen kantalappua 4 kertaa (=8 silmukkaa, jää 36) Minulle jäi kantalapulle siis 14 silmukkaa, kun yhdistin 1. ja 4. puikon silmukat. Ongelmana oli, etten tiennyt, kuinka monta silmukkaa jää reunoille eli montako kavennan kantalapusta pois. No, sain kantapään tehtyä kun vähän googlettelin, miten kantapää yleensä kavennetaan. No, ajattelin että voisin tehdä vielä kirjontaa taaperosukkien jalkaterän kohdille ja ehdin aloittamaan kirjontaa kerroksen verran, kunnes hoksasin että kuviohan ei mene tasan, kun silmukoita on 34 ja se ei mene 8:n kanssa tasan. Mutta lienee parasta, että teen kiltisti vain pohjavärillä koko sukan loppuun, niin en ehdi aiheuttamaan enää ehkä katastrofia ja lisää harmaita hiuksia itselleni ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa Ma-Ri-A!

      Pahoittelut, että vastaus on kestänyt näinkin kauan!

      Tosiaan itse jätän yleensä näissä vauvan-/taaperon sukissa 3silmukkaa reunoille joita sitten lähden kaventelemaan, aikuisten sukissa puolestaan 5/puoli. Hienoa, että onnistuit kuitenkin selvittämään ongelman!

      Tosiaan tuo jalkaterän kuvio on mitoitettu noille vauvan sukille, mutta yhtälaillahan voisi taaperonsukissa kokeilla lisätä puikoille silmukoita niin, että silmukoita olisi yhteensä 40s jolloin kuvio menisi silmukoiden kanssa tasan. Kirjoneule on yleensä itselläni ainakin hieman tiukempaa kuin suora neule, joten ei varmaan haittaisi, vaikka jalkaterässä olisikin nuo 4silmukkaa enemmän kuin jos se olisi yksivärisenä neulottu ;)

      Ihanaa kevättä!

      Poista
    2. http://uuttavanhaakasintehtyakaunista.blogspot.fi/2016/09/90-villasukat-vauvalle.html

      Nyt on blogissani myös ohjeellasi tehdyt vauvasukat :) Kiitos ihanasta mallista, en melkein meinaa raaskia luopua sukista, niin hienot niistä tuli :)

      Poista
  19. Oiskohan austerman step sopiva sukkalanka vauvalle? Sitä sattuis olee sopivissa väreissä enkä halua 7veikkaa käyttää ku on niin karhea. Millähän silmukkamäärällä siitä stepistä tulis nämä sukat vauvan koossa? :)

    VastaaPoista
  20. Kyllä varmasti, vaikuttaa ainakin oikein hyvältä sukkalangalta!

    Suoria silmukkamääriä en osaa varmaksi sanoa, koska se riippuu niin paljon käsialastakin, mutta itse tekisin 2,75mm puikoilla ja lisäisin yhden silmukan per puikko lisää, eli aloituksessa olisi 44s, mutta voi olla että joudut lisäämään toisetkin 4 jos näyttää että tulee kovin tiukkaa.. Tuo kuviokin on 4s jaollinen, joten kokeilepa alkuun sillä ja sitten lisäät jos näyttää vieläkin liian pieneltä :)

    VastaaPoista
  21. Hei,aivan ihanat sukat.varren sain tehtyä mut jumituin kantapäähän.en osannut soveltaa kantapääohjetta,koska eri määrä silmukoita :D pystytkö neuvomaan miten kantapää tehdään kun silmukoita 18.kiitos!! :)

    VastaaPoista
  22. Kiitos Mari ohjeesta! Ensimmäiset sukat valmiina ensi vuoden juhlakeräykseen, lisääkin varmaan teen. :) Esittelin jo blogissani, käyhän vilaisemassa.

    VastaaPoista
  23. Hei! Tuossa taaperon sukan ohjeessa minua jää hämmentämään tuo "sukissa päällä puikoilla on 8s ja alla 9s" jaetaanko silmukat siis niin kiilakavennuksen jälkeen vai kavennanko jotenkin väärin?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itse aloitan aina kavennuksen sen puikon alusta jossa on 9s, jolloin puolikkaan kavennuskierroksen jälkeen silmukat on tasan, siinä tulee ikäänkuin yksi puolikas kierros enemmän kuin tavallisesti :)

      Poista
  24. Ihana ohje,kiitos Sinulle! Toinen sukka lapsenlapselle valmiina, nyt täytyy vielä pituutta sovittaa....

    VastaaPoista
  25. Kiitos ohjeesta! Valmiit on ��

    VastaaPoista
  26. Kiitos ohjeesta. Oli kiva neuloa ja aika helppokin malli. Olen osallistunut Suomi 10 vuotta vauvojen sukkatalkohin ja tein tällä malilla sinivalkoiset ja valkosiniset sukat. Tuli niin nätit.

    VastaaPoista
  27. https://1.bp.blogspot.com/-NzkD7-iGjJM/WIR-bD2EXrI/AAAAAAAAQ1Q/eeXgiUA0eXAHSPBMPWRsz0JEJgg1R_4XwCLcB/s1600/20161221_233013.png

    Tuolla ohjeellasi tehdyt sukat. Kiitos ohjeesta si!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanan näköiset! Ihana nähdä ohjeella tehtyjä tuotoksia :)

      Poista
  28. Hei! Aloitin tekemään taaperon sukkia 44 silmukalla ja heti tuli ongelma kirjoneuleen kanssa. Miten tuo kirjoneule siis sovelletaan,kun on 11 silmukkaa per puikko? ��

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka!

      Kuvionhan ei ole tarkoitus mennä tasan puikoille olevien silmukoiden kanssa, vaan koko työn silmukoiden kanssa. Eli jatkat yksinkertaisesti seuraavalla puikolla kuvioneuletta siitä, mihin edellisellä puikolla jäit :) Voithan toki jakaa silmukat puikoille myös niin, että kuvio menee aina puikoilla tasan (eli on neljällä jaollinen), mikäli se helpottaa sinua kuvion tekemisessä!

      Toivottavasti tästä oli apua ja pääset neulomisessa eteenpäin! :)

      Poista

Kaunis kiitos kommentistasi!